Media

ELLE

Februari 2019

Nederlands modelabel Hacked by geeft het goede voorbeeld in de vervuilende mode-industrie. Zo ontwierp het een collectie voor H&M gemaakt van restanten van de keten. Zonder op design in te leveren, dat spreekt.

Read more

VPRO Tegenlicht

December 2018

Tegenlicht toont vijf future fashion-pioniers die hun industrie toekomstbestendig maken door te experimenteren met nieuwe stoffen, hergebruik en hi-tech design. Hun ‘mode van de toekomst’ gaat veel verder dan duurzaamheid alleen. Zij dwingen ons ook om anders te kijken naar schoonheid en naar de rol die kleding in ons leven speelt. Het Amsterdamse label Hacked By experimenteert met hergebruik van kledingoverschotten, in samenwerking met de grote modeketens die deze overschotten produceren. 

Bekijk uitzending in Nederlands. Item Hacked by start 17.00.

Watch broadcast english version (only available outside The Netherlands). Item Hacked by starts 18.41.

Het Parool

Februari 2018

Francisco van Benthum (45) en Alexander van Slobbe (58) gebruiken voor hun label Hacked by louter restpartijen.

Schattingen over hoelang een kledingstuk het gemiddeld volhoudt in een garderobe voordat het op de vuilnisbelt belandt, variëren van zes weken tot 2,5 jaar. Dat geldt voornamelijk voor een jonge generatie consumenten, die middels fast fashion gewend is elke twee weken iets nieuws te halen. 

Read more

 

Amsterdam Fashionweek

Juli 2017

Drie jaar na de oprichting van het label presenteerde HACKED by_ Van Slobbe Van Benthum donderdagavond voor het eerst een collectie tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Het doel: de industrie van binnenuit hervormen.

Read more

 

FashionUnited

Juni 2017

Hacked By Van Slobbe en Van Benthum. Designers revanche

“Creativiteit biedt oplossingen voor veel problemen”, zegt trendanalist Christine Boland. Volgens haar zijn het de creatieve denkers die in schijnbaar uitzichtloze situaties met mogelijkheden komen. “We leven in een turbulente tijd, de wereld staat op z’n kop, juist dan viert creativiteit hoogtij, want in zulke periodes geven fashion en design de richting aan.” Zo bezien is Hacked By, het relatief nieuwe modelabel van de twee gevierde Nederlandse ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum, een product van deze tijd.

Read more

 

Temporary Fashion Museum

September 2015

The Hacked project by fashion designers Alexander van Slobbe and Francisco van Benthum is a commentary on today’s fast fashion phenomenon: cheap clothes sold in a rapid succession of collections. By appropriating and upcycling the remnants from this industry of overproduction, Van Slobbe and Van Benthum transform themselves from product designers into process designers who see waste as their material. Hacked is not only a critique of the effects of the contemporary fashion industry but also an exploration of possible new roles for the fashion designer in the design and production process. 

Read more

Van Slobbe Van Benthum | HACKED by _